Följ Valuation Företagsvärderingar

Goda tider i Sverige - bra tillfälle för företagsaffärer!

Nyhet   •   Sep 13, 2016 11:40 CEST

Ring oss på Valuation

"Svensk ekonomi går in i en högkonjunktur" skriver Konjunkturinstitutet i sin senaste prognos (31 augusti 2016). Inom byggbranschen har detta varit ett faktum under en längre tid och nu kommer även resten av den Svenska ekonomin att gå för högvarv.

Senast det var stabil högkonjunktur i Sverige var vid mitten på av 00-talet. Den amerikanska finanskrisen 2008 blev till en internationell ekonomisk kris och den förväntade återhämtningen har låtit vänta på sig. Däremot har Svensk exportindustri har varit stark sedan millennieskiftet och den Svenska bytesbalansen levererat betydligt större överskott än många andra stora exportekonomier. Därför har lågkonjunkturen i Sverige de senaste åren inte varit lika allvarlig som i vår omvärld. Och nu är högkonjunkturen här.

Goda tider - bra tillfälle att sälja det egna företaget

Typiskt för högkonjunkturer är att investeringarna ökar. Nu befinner vi oss i ett speciell situation eftersom räntan är negativ. Kort uttryckt är det billigt att skaffa resurser men svårt att hitta investeringar som ger avkastning. Många investerare kommer att leta efter tillväxt och avkastning bland små- och medelstora företag. Det är rimligt att anta att prisnivåerna kommer att öka med ökad efterfrågan. Om du som företagsägare planerar att sälja är just nu ett bra tillfälle.

BisMatch sätter dig i direktkontakt med de bästa investerarna

BisMatch i korthet:

  • Vår roll är att koppla ihop rätt bolag med rätt typ av investerare
  • Vi är oberoende och arbetar tillsammans med stora välkända investerare
  • Styrelseordförande är Marie Reinius som tidigare var vd i Svenska Riskkapitalföreningen
  • Det som skiljer oss från tex företagsmäklare är att vi tar betalt av vår uppdragsgivare dvs investerarna. Det blir alltså ingen kostnad för den som säljer
  • Vi jobbar helt under sekretess och sätter vår uppdragsgivare i direktkontakt med dig som säljer ditt företag
  • Vi går inte ut med ditt företag på listor som tex företagsmäklare utan allt sker via direktkontakt

Det kostar inget att kontakta BisMatch

Om du vill veta mer om BisMatch, titta då gärna in på vår hemsida bismatch.se. När du sedan känner dig mogen för att kontakta oss är kan du vara trygg med att det inte kostar dig något att kontakta oss. Om det behövs kommer vi även och besöka dig och ditt företag för att få bättre insikt i er verksamhet.BisMatch Company Search AB

Hammarby Kaj 18
120 30 STOCKHOLM
+46 8-545 782 30
info@bismatch.se
http://www.bismatch.se/